به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بازرسی كل كشور، حجتالاسلام والمسلمین 'مصطفی پورمحمدی' در این حكم از زحمات 'قاسم مزینانی' بازرس كل پیشین این اداره تقدیر و تشكر كرد.
به منظور نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاههای اداری و در اجرای اصل 174 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سازمانی به نام «سازمان بازرسی كل كشور» زیر نظر قوه قضائیه و با اختیارات و وظایف مندرج در قانون تشكیل شده است.
وظایف سازمان بازرسی كل كشور در قالب فعالیت های منظم و هدف دار بر اساس مأموریت قانونی سازمان نسبت به نظارت و بازرسی از دستگاههای مشمول بازرسی، طی سه نوع بازرسی انجام میپذیرد.
1. بازرسی مستمر: این بازرسی كه عمده فعالیت های سازمان را در بر میگیرد در قالب برنامه سالیانه با استفاده بهینه از منابع و امكانات موجود مبتنی بر پایههای علمی و شناخت كامل از نیازها و شرایط حاكم بر كشور صورت میپذیرد.
جهت گیری اصلی برنامههای عملیاتی بر اساس سیاست ها و خطمشیهای كلی نظام با هدف نظارت و بازرسی از وزارتخانهها، سازمانها و مؤسسات مندرج در ماده 2 قانون تشكیل سازمان بازرسی كل كشور تعیین میگردد.
2. بازرسی فوقالعاده: انجام بازرسیهای فوق العاده حسب الامر رهبر معظم انقلاب و یا به دستور رئیس قوه قضائیه و یا درخواست رئیس جمهور و یا كمیسیون اصول 88 و 90 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی و یا بنا به تقاضای وزیر یا مسئول دستگاههای اجرایی ذیربط و یا هر موردی كه به نظر رئیس سازمان ضروری تشخیص داده شود صورت میپذیرد.
3. بازرسی موردی: رئیس سازمان میتواند بر اساس ماده 10 آیین نامه اجرایی قانون تشكیل سازمان بازرسی كل كشور، بدنبال شكایات و اعلام های با دلیل و مدرك، بازرس و یا هیأت بازرسی برای رسیدگی به موضوع اعزام و یا مامور كند.
اجتمام*1429